I believe that junk food tastes so good because it's bad for you

Varför vill man alltid ha det man inte kan få?

En bil till exempel, hade vart jättetrevligt att ha. Då menar jag inte ett lyxigt vrålåk som jag kan stila runt med på campus utan jag kan nöja mig med en liten skruttbil som fungerar. Som min nyckepliga. Som mamma och pappa sålde. Henne vill jag ha tillbaka.

Robert Pattinson som ett annat exempel. Jag vet att han inte träffat mig än, och är sådär jättegulligt-puttinutt-kär i sin motspelerska, men ändå. Jag sitter ju här i Växjö och väntar.

Sen hade det ju varit trevligt med en resa också. Helst till ett spansktalande land, helst till Guatemala. Men hey jag är inte kräsen i val av land heller. Men helst inte Danmark, för där jag var jag förra veckan.

Listan kan göras lång men inte ska jag tråka ut er med den. Poängen är dock det faktum att man är ett sådant pucko som jämt vill ha saker som inte är bra för en, eller att man helt enkelt inte kan få det man vill ha. Har diskuterat detta ämne med min kära bundsförvant Emelie ett par gånger och svaret på denna fråga är helt enkelt att man vill ha det för att man inte kan få det. Kan man få det är det inte lika roligt längre och då inser man att gräset inte är grönare på andra sidan. Fast en resa hade fortfarande varit kul. För jag vet att gräset är grönare där, bokstavligt talat.

Nu är det hemtentadags.


På repeat..

I believe the sun should never set upon an argument
I believe we place our happiness in other people's hands
I believe that junk food tastes so good because it's bad for you
I believe your parents did the best job they knew how to do
I believe that beauty magazines promote low self esteem
I believe I'm loved when I'm completely by myself alone

I believe in Karma what you give is what you get returned
I believe you can't appreciate real love until you've been burned
I believe the grass is no more greener on the other side
I believe you don't know what you've got until you say goodbye

I believe you can't control or choose your sexuality
I believe that trust is more important than monogamy
I believe your most attractive features are your heart and soul
I believe that family is worth more than money or gold

I believe the struggle for financial freedom is unfair
I believe the only ones who disagree are millionaires

I believe in Karma what you give is what you get returned
I believe you can't appreciate real love until you've been burned
I believe the grass is no more greener on the other side
I believe you don't know what you've got until you say goodbye

I believe forgiveness is the key to your own happiness
I believe that wedded bliss negates the need to be undressed
I believe in love surviving death into eternity

I believe in Karma what you give is what you get returned
I believe you can't appreciate real love until you've been burned
I believe the grass is no more greener on the other side
I believe you don't know what you've got until you say goodbye


Llamado de emergencia...

Jag hade en helt lovely dröm inatt. Sällan man blir arg för att man vaknar från en dröm, men imorse var jag verkligen bitter.

Jag drömde att vi skulle ha jullov och Julia, Erica, Natti och Linda hade en överasskning till mig. Vi flög och flög, o sen så landade vi....  i Guatemala såklart. De bjöd förövrigt på resan , jag skulle se det som en julklapp. Väl framme i Antigua var alla från alla världens hörn där som var där samtidigt som oss. Och gud va kul det var. Sen vaknade jag, ensam i min säng, i en liten liten lägenhet i Växjö utan ett korvöre på kontot. Så jag var bitter, fast bara en liten stund.

För sen fick jag komma på frukost/lunch hos min sambo-to be Empa och blev genast lite gladare. :)


Hej lättja.

Jag tycker det är ganska komiskt att jag inte har gjort något av värde på hela dagen. Ja förutom att träna då.

Vad jag har försökt undvika är läsningen av vår kära kurslitteratur med den underbara titeln "Hej lättja- Om konsten och vikten av att göra minsta möjliga på jobbet". Eftersom jag idag visat mig vara utomordentligt bra på att göra absolut ingenting, måste jag läsa den då?


You can´t break a broken heart

På något konstigt vis har nästan alla mina samtal den senaste veckan handlat om olycklig kärlek, eller egentligen kärlek på alla sätt, men främst den olyckliga. Den olyckliga kärleken är oftast obesvarad och man tycker ju att man borde anpassas efter varandra, typ en liten amor-ängel som flyger runt och skjuter pilar. Det är egentligen konstigt att en person kan bosätta sig i en annan persons huvud och åsamka så mycket antingen glädje eller smärta.

Jag satt med tre kära vänner och diskuterade om det faktiskt är så att det bara finns en för just dig, eller om det inte är så. Kommer man då vara ensam resten av livet? Eller finns det en för dig varje period i ditt liv? Kan man då ha en person i två "perioder" eller i en övergångsperiod? Det är mystiskt det där.

En av våra föreläsare hävdar att man själv bestämmer vem man blir kär i. Detta vill jag hålla med om, men egentligen säger det emot sig själv, för då skulle ju all olycklig/obesvarad kärlek inte existera. Jag sökte på ordet kärlek på både SAOL och på NE.se och det finns ingen förklaring till ordet på någon av sidorna. Kanske man inte kan sätta ord på känslan kärlek? Vad vet jag?

 Håkan har ju en ganska sund inställning till det där med kärlek och jag kan inte annat än att hålla med;
För jag älskar ingen alls, sånt där är slöseri med tid...

Kram på er från analyserande Linda


Dagarna bara springer förbi.

I höstas satt jag många gånger och var uttråkad här i min lilla lägenhet för jag inte hade så mycket att sysselsätta mig med. 
Nu är det nästan vår och vardagen finns inte. Det är fullt upp 24-7 och jag älskar det. Hemtenta hit, hemtenta dit, KomMedia, Kongo-dag och träning på det.

Var i Göteborg i helgen och det var intressant. Med tanke på att jag inte varit i min kära hemstad på två månader så kände jag mig lite som kusinen från landet, men det var mysigt att träffa (nästan) alla. Ska ju hem en vecka över påsk och ska till och med jobba. Känns lite mysko men det ska bli gött med lite extra cash.

Läser för tillfället en bok jag fått låna av Amanda som heter Du kan glömma bort ditt eget barn . Röda korset gav ut den i samband med sin Rädda mammorna-kampanj och jag går runt och mår lite allmänt dåligt hela tiden. För det är en bok som verkligen berör. I ett kapitel i boken beskriver en kvinna om hur massa män stormade deras by, våldtog alla kvinnor, mördade alla män och sedan tvingade de överlevande att laga och äta upp liken. Nu har hon en dotter som är någon av soldaternas.  

Det är sjukt, man läser det och kan inte ta in det. Till slut sjunker tanken in och en obehagskänsla sprider sig som inte vill försvinna. Att människor ska behöva uppleva något sådant, man känner sig så maktlös.

Nej. nu är det dags att tag i hemtentan man skjutit på i två veckor.
Puss och Kram

Jag vill bada!

Inte i havet, utan i ett badkar. Jag är verkligen jättesugen på att bada o detta har jag varit hela vintern. Men har man ett badkar? Nej! Har någon man känner här i bubblan ett badkar? Nej!

Jag har badat en gång i vinter, tillsammans med Sarah i hennes minimala badkar. Vilket innebär att jag inte fått min dos av badkarsbadning den här vintern. Förra hösten däremot, när jag bodde med flensis i en minimal lägenhet (iaf för två personer, den jag har nu är 7 kvadratmeter mindre!) kunde jag bada när jag ville. Och det gjorde vi också. Men nu har jag inget badkar.

Dock tror jag att jag har den perfekta lösningen. Funderar på en sådan där uppblåsbar pool som man hade när man var liten. En sådan vore ju perfekt att slänga in i badrummet när badbehovet tränger sig på, och när man inte vill bada släpper man ut luften o lägger undan den i en låda. Fast man kanske behöver en lite större idag än vad man behövde då. Men det ska nog gå o lösa.

Nu ska jag hem till Elin så ska vi börja med fältarbetet. Spännande , spännande.




Det här med att blogga...

.. trodde jag aldrig skulle bli min grej. Men nu, efter ett halvår i bubblan och med allt fler människor runt omkring som bloggar tänkte jag att jag skulle testa.

Jag har trots allt massor av smarta idéer, tankar och åsikter som alla egentligen bara väntar på att få höra.

För tillfället sitter jag med tankarna någon helt annanstans, någonstans där det är varmt, solen skiner och man kan gå omkring i en klänning o sandaler. Där ens största problem är vad man ska äta på för restaurang och att man bränt sina axlar. Jag behöver inte ens vara där, det räcker att jag är i Barcelona med tjejerna nu och kan ha skinnjacka och jeans. Men, där är jag inte. Jag är i bubblan, gulliga lilla bubblan som faktiskt är mitt hem.

Ikväll blir det mys med min nya favoritserie Vampire diaries :) Där har ni något, some good shit!

Puss från 32an

RSS 2.0