December

(Jag vet att det inte är december än, men för mig började den i fredags)


Köpenhamn och kanelkebab , Fina vänner, Varm Choklad med vispgrädde, Pepparkaksbak a la afrikansk savann, Julklapps-shopping i snö, i slask och i regn, Restaurangbesök, Göteborg och min familj, Finsbäcks - familj nummer två, Födelsedagar- bara viktiga sådana, Choklad/chili glögg, Julkalender-Sune såklart, Julia och Anna och Jag, Lussebullar, Mini-jul, Love Actually, Stor-jul, Juldagsutgång med Salah, Tomten Rudolf, Farmor, Maybe this christmas, Liseberg, Kalkon, Snö, Saffran, Mormor, Jobb
Kärlek





Fredagsmys

Äntligen fredag! Denna veckan har på något vis varit himlans lång. Kände mig inte helt ok i onsdags så spenderade ons o tors i sängen. Igår kväll började vi dock med julpyntning eftersom Empa åker till Ronneby idag och jag åker till Köpenhamn imorgon. Så nu har vi det juligt och fint lagom till advent på söndag.

Åkte till stan efter föreläsningen idag och jag köpte klänningen jag spanat på ett tag. Tack gode någon för CSN. Bytte jag precis kanal på tvn och klänningen dök upp på reklamen. Gillar vi inte! Fredagen har varit mysig och ikväll ska vi hem till Amanda och baka pepparkakor och kolla Sunes Jul. Om jag inte somnar innan vill säga. För jag vill typ sova nu. Men det går ju inte!

Just det ja! Vi smakade på glöggen igår och den var hur god som helst. Att Willys kunde ha sådan superglögg.
Just det ja 2! Amanda har tagit körkort. I snöstorm! Jag är stolt som tuppen!


Snö...?

Är det så att med snön kommer halsont, eller tvärtom? Med det halsonda kommer snön? Eller har de inget alls med varandra att göra? En stor fråga jag kommer lura på under dagen.

Godmorgon världen!

Vaknade glad och lycklig denna morgon efter massa knäppa drömmar. Mest glad är jag nog fortfarande från det sjukt roliga Step-up passet vi var på igår. Ledaren är en man, vilket är ovanligt i sig, och man känner en sorts hatkärlek till honom för att han är så bra och pushar en samtidigt som han blir arg på gruppen om vi inte kan. Men ändå, så roligt!

Trodde för övrigt att jag skulle vakna upp till ett snökaos, men tji fick jag när jag insåg att vi bor i Växjö. Här regnar det ju jämt. Frågan är dock om SJ kan skylla på regnkaos här?

F - For life

Mina pärlor!


Lussebulle i november?

I och med att min julabstinens är som värst i november beslutade jag mig för att baka lussebullar dagen till ära. Efter att ha börjat lördagen med att städa begav jag mig mot Willys där saffran och övriga ingredienser inhandlades. Dock glömde jag självklart jästen på kvar på bandet, vilken jag upptäckte när jag kom hem, så jag använde torrjäst för grova degar istället. Hoppas det funkar bra i vilket fall. När jag höll på och bakade visades Bakom kulisserna till nya Harry Potter filmen (som för övrigt var grym!) och nu visas första filmen på femman. Vad små de är allihop.

På Willys köpte jag glöggen som jag så gärna vill prova också och hade tänkt att mina kära vänner ska få dricka den och äta lussekatter med mig ikväll. För vi ska titta på Pans labyrint och mysa. Har verkligen inget gå-ut behov alls den här helgen.

Ville visa mina fina lussebullar, men min kamera har gått i graven, så det fick bli en hederlig webcambild. När tog man en sån senast? 2002? 2003?


Vad är det med dig?

Såg, pinsamt nog, filmen Mulan igår för första gången. Och herre gud vad jag skrattade. Mitt favoritcitat var ju lätt

-Vad är det med dig? Har du aldrig sett en pandahäst förut?


Jag älskar disney-filmer. Lejonkungen, Pocahontas, Ringaren i Notre dame, Alladin, Björnbröder, Djungelboken och alla de andra. Det är ren och skär glädje att titta på dom. Även om alla är hemska på något vis och lite moralkakor. Men jag gillart!

Mys önskas!

Jag är sugen på att mysa. Jag vill sitta i soffan hemma med pepparkakor, glögg (hittade med choklad-chilismak på Willys - note to myself : köp den!) , lussekatter, vännerna och julkalendern på TV. Gärna lite julmusik i bakgrunden för att hitta den riktiga stämningen.

Men,

Jag sitter i bibblan, dock med vänner och clementiner, men det andra saknas känner jag. Det är development theories som avverkas på löpande band och vi önskar nog allihopa att vi förstod hälften av vad som står i böckerna.

Men,

Jag tycker på något vis att det vi läser är kul i alla fall. Berätta det inte för någon bara.


Ikväll ska vi in till stan och kolla på Harry Potter. Jag är pepp, Sofie är pepp och Amanda är mest pepp.
Det kan nog bli en mysig kväll iaf.

+ = MYS!

Hur man firar påsk bäst

Istället för att plugga har jag suttit och kollat på gamla resebilder och vart nostalgisk. Hittade nedanstående bilder och låg på golvet och skrattade.



Julia överst, jag nedåt



Nu undrar man ju vad vi gör i ett lila lucianattlinne. Det är inget lucianattlinne, det är en dräkt männen bär när de bär Jesusstatyer runt Antigua varje Söndag i typ två månader innan påsk. Vår kära danslärare var en av dem som betalade pengar för att bära runt en svintung Jesusstaty och vi fick prova hans dräkt. haha Ja dör av skratt!
Enjoy!

Julkalendern

Jag är såå sugen på jul. Jag vill ha december nu, där man kan möla pepparkakor, kolla julkalendern, köpa julklappar och lyssna på all möjlig julmusik utan att man räknas som dum i huvudet. Läste precis om årets julkalender, Den gyllene knorren, och jag har en bra känsla inför denna. De skriver på dn.se att det finns massa "vuxenskämt" med i, vilket gör mig, en julkalenderoholic, hur glad som helst. Ge mig Köpenhamn och första advent nu!


Såhär nära kom jag julen förra året.


Slutet på något är början på något nytt

Idag avslutas ännu en kurs på mitt underbara program, vilket innebär att jag gjort halva den här terminen. Livet bara rullar på fort som tusan men vad gör väl det, kortare tid tills jag får komma ut i världen igen. Snart kommer vårat styrelseår i KomMedia till sin ände också, vilket jag tycker ska bli ganska skönt. Detta för att all min energi har gått åt till skolan där jag nu äntligen läser saker jag skulle kunna läsa på fritiden.

Jag, Amanda och Sofie diskuterade detta igår. Vi har privilegiet att läsa vår hobby, för jag har ju faktiskt ett stort intresse, världen. Vad som händer och sker, varför och självklart konsekvenserna av detta. Många ser nog ämnet fred och utveckling som flummigt, vilket jag tycker är synd, eftersom det vi läser behandlas i medierna varje dag och folk borde ha ett hum om vad vi pratar om. Det är inte så att jag i framtiden kommer åka till en afrikansk by och dela ut mat och sedan gå, det handlar om en hållbar utveckling som påverkar de flesta företag alla informatörer och andra jobbar på. För i och med globaliseringen påverkas vi alla av hur andra väljer att leva. Eller?

RSS 2.0