Nytt år?

Sista dagen på 2010. Vad hände där liksom? Det betyder att om 16 dagar är det två år sedan jag och jullan alldeles för nervösa begav oss till Landvetter och sedan vidare mot vårat älskade Gutte. Bara för därför bjussade hon mig på quesedillas igår. Det var gott, jättegott. Så låtsades vi att vi satt på Cafe Sky på takterrassen och käkade dessa samtidigt som vi lyssnade på spanska ballader. Därefter gick vi på 3D-bio, Narnia. Inga vidare 3D-effekter men väl värt att titta på, på grund av Kung Caspian. Mums!

Vart hemma i Gbg i en och en halv vecka nu. Jobbat, firat jul, druckit vin, ätit kalkon, firat mami och till och med spinnat en gång -> vilket var hur gott som helst.

Jag och mami hade tänkt avsluta detta året med det bästa av två världar, Champagne-zumba. Hör ni hur fint det låter? Det bästa av två världar. Men, jag ligger här med en hals mer svullen än en uppblåst blåsfisk och ett huvud tjockare än Nalle Puh. Så detta satte mami stopp för.

Om cirkus 12 timmar är det 2011, Det är bara att köra!

Feliz año nuevo!*


*Gott nytt år! (Jag gör som Elmaco-reklamen)

Dopp i grytan - Nej tack!







Jag och min kära sambo griljerade och fixade en skinka helt själva i torsdags, dock med hennes mamma som jour i telefon. Något som vi diskuterade var dock hur äckligt dopp i grytan måste vara. Ta det ett gott bröd och doppa det i äckligt spad? Snusk säger vi på Stallvägen! Hur skinkan blev ska vi avsmaka imorgon på vår lilla julafton. Har handlat, vad jag tror, är de sista julklapparna idag och ikväll blir det pumptömning på Sivans. Seminarium på tisdag och sen är det jullov. Eller jullov och jullov, ska lösa konflikten i Västsahara i mellandagarna, annars är det lugnt.

Orättvisa

När jag var liten sa jag alltid till mamma och pappa att saker och ting var orättvist. Det var orättvist att Carl fick nåt finare än jag, det var orättvist att de andra fick vara ute längre än jag på kvällarna och det var orättvist att saker och ting inte var rättvist. Jag, och alla andra också tror jag, blev kontrade med frasen : Livet är inte rättvist.
Då handlade det om saker man ville ha, alla ungar är ju giriga (i alla fall ungar i västvärlden) och att man ville ha större frihet. Idag förstår man ju att man inte lät en 14-åring springa ute om nätterna, för det är inte okej, men då, då var det orättvist. Idag har man förstått att saker och ting faller sig olika för olika människor. Och idag, trettonde december 2010, tycker jag för första gången på länge, att fan va saker och ting är orättvisa!

Lovely friends

Om cirkus en timma kommer två av mina bästa vänner hit till Växjö och förgyller min helg, Anna och Julia. Ikväll ska vi på partaj hos grabbarna grus som följs av Stallarna, och resten av helgen ska vi ta som den kommer. När vi ses nu för tiden ska allt stressas och man hinner in tjöta tillräckligt. Som sagt, nya mottot är kvalitet före kvantitet!

Jag och min partner in crime. En resa utan henne är en konstig resa.

 

Att man kunde hitta en sån här pingla i kassan på Coop?

 

Jag har en känsla av att helgen kommer att bli kanon, om dom kör ordentligt vill säga.


Snön ligger vit på taken, och endast Linda är vaken

Så kändes det när vi traskade hem i lördags kväll. Det var snöstorm och jag var tvungen att gå de 3 minutrarna och 11 sekundrarna från Anna helt ensam. Det var så mycket snö att det läckte in i mina högklackade skor. Då är det massa med snö för att vara i Göteborg. Hade vart hemma hos Charlotte innan och haft det trevligt för att säga hejdå eftersom den gotteråttan ska åka och säsonga i Chamonix. Jag tyckte hon kunde komma och säsonga i Växjö, men det var tydligen inte ett uppskattat förslag.

Snöstormen föjdes av söndagsmys med mami. Vi åkte i snöstormen in till Haga julmarknad där vi strosade omkring, shoppade lite julklappar (mest till oss själva) och mamma visade hennes första lägenhet. Hennes hyra hade legat på 295 kronor i månaden och hon hade inget varmvatten och toa i svalen. Kräsen blir utan som vi säger?

Papi fyllde hela 52 år igår och vi åt en trevlig middag och vi fick presenter av honom eftersom han göttat sig i London hela helgen. Jag vet, han ska ju få presenter av oss när han nått den heliga åldern 52, men det fick han det med.

Ikväll ska vi hem till min andra familj, Finsbäck. Där ska vi dricka julgrogg, äta mat, laga knäck (över oss alla?) , göra mozartkulor och titta på Sunes jul.

Vad jag försöker komma fram till är nog att jag blivit väldigt hemmakär och tycker den här veckan har gått alldeles för fort, speciellt eftersom jag har en hel hemtenta som borde skrivas på.

Jag gillar mitt Göteborg!



Worlds Aids day

Igår var det Worlds Aids day. Självklart var detta något vi uppmärksammade när vi var med barnen på eftermiddagsverksamheten. Men frågan var ju hur man förklarar för 10-12 åringar vad HIV/Aids är, hur man blir smittad och vilka myter som finns. Vi gave de olika påståenden om vad som var sant och falskt och sedan fick de svara. När vi nämnde sex blev det väldans mycket fnitter, men det var ändå givande. Barnen berättade också att de inte har sexualkunskap förrän de går i sexan. Detta tycker jag låter väldigt sent, men vad vet väl jag, det är väl någon smart snubbe som var ung för hundra år sedan som bestämde det. Vi målade också röda band för att ge till de som uppmärksammade dagen på Universitetet. När ungarna fick höra att de fick en krona var för teckningarna att ge till HIV/Aids forskningen blev det liv i luckan. Barnarbete på hög nivå.



Bono är min kung!

RSS 2.0