Glädje



En bild säger mer än tusen ord


4 dagar

4 dagar. Så många dagar är det kvar av den här terminen. Tiden går så fort. Helgen spenderades i Ronneby. Mysigt. Efter den här helgen kommer jag vara mätt i typ två veckor. Men det var najs. Promenerade, käkade och pluggade lite. Helgen gjorde dock att jag redan tagit lite sommarlov i huvudet. Problemet är dock att jag inte har fått det och måste vänta tills tentan på fredag är över. 4 dagar som sagt. 4 dagar.

Ekologiskt linne

Jag är så glad. :D

Vi var hemma hos Sofie jag och två av mina favoritpar och käkade våfflor idag. Mycket trevligt.
 Saken är den att sedan jag fick en mini HM-katalog på posten häromveckan har jag gått och suktat efter tre linnen som jag bara velat ha. Nämligen dessa :

 

Men jag har satt shoppingförbud på mig själv eftersom jag ska resa iväg snart.

Hemma hos Sofie börjar jag tjata om linnena igen och Amanda slänger upp ett paket till mig. För tidig födelsedagspresent från henne och Sofie. Vad ligger i paketet? Jo det blåa linnet med valen på till vänster på bilden. Jag är så lycklig. Jag tänker gå omkring i linnet hela sommaren. Jag ska sova i det, jag ska bada i det, jag ska till och med ha på mig det när jag jobbar.

Jag är så glad!


Nuvärde och tvåveckorsvärde

Nuvärdet: Pluggar nuvärde, kalkyler och nyckeltal. Eller egentligen gör jag ju inte det. Jag sitter vid datorn och läser bloggar. Skulle någon ringa mig och fråga vad jag gör skulle jag svära lite över ekonomin och säga att jag suttit med det sedan frukosten efter föreläsningen. Sanningen är att jag städat, pratat massor i telefon och läst ett kapitel i boken. Ekonomi är verkligen inte min cup of tea.



Tvåveckorsvärdet: Är jag förhoppningsvis med Stina och Jullan på en vinprovning eller något annat gottigt på en gård utanför Pisa. Kvällen kommer spenderas på en restaurant med någon god typ pestopasta, vin och massa tjöt. Och vi har två veckor framför oss då Europa ligger för våra gladiatorsandalsklädda fötter.

Och nu lite resultaträkning jag kan förstå mig på...

 +  = Gött som fan
(Bild thebestsauces.com)



Men nu, ekonomi. Eller först en prommis med Stina. (Behöver ju faktiskt en pluggpaus!)


Move that ass!

En tanke slog mig igår när vi stretchade (efter det  förövrigt) jobbigaste affropasset någonsin; Fan va glad jag är som har en fungerande kropp, jag kan springa, dansa och röra på mig utan problem. Visst mina knän är väl inte de bästa men de funkar.


Jag tror inte jag känner en enda person som är helt nöjd med sin kropp, man är antingen för smal, för tjock, för lång, för kort, för hårig, för blek osv men man tänker aldrig på det faktum att man är frisk och har möjligheten att ta sig för vad som helst och oftast är det ens väl fungerande ben och kropp som tar en dit. Man hör ofta om folk som får cancer eller diverse andra sjukdomar, mer sällan får man höra om de som är friska. Jag ska börja uppskatta varje dag som man vaknar upp frisk och varje gång jag får träna. Saker man tar för givet, men som gör livet roligare och lättare.

Känns som om detta blev lite klyschigt nu, men det slog mig att jag har mycket att vara glad över i mitt slentrianliv också :D


MK5011

Två veckor. Två veckor är det kvar av den här terminen. Första året i Växjö. Det har gått så otroligt fort. Jag har alltid tänkt att jag skulle plugga någon annanstans än Göteborg. Att det blev Växjö var mest en stor slump, en mycket lyckad sådan måste jag säga. Men nu börjar Växjö krypa mig in på skinnet också. Jag tror att jag har väldigt svårt att stanna länge på en plats för jag blir uttråkad, inte på grund av människorna jag umgås med utan för att vardagen blir slentrian vart man än är. Och slentrianen är jag allergisk mot. Men människorna jag mött i Växjö, sicka pärlor!

Och Jesus amalia vilket najs första skolår vi haft MK5011/1MK120 :D

Vi hade ju en grym nollning till en början



Resten av året har ju fortsatt i samma stil. (Dock har vi ju varit lite snyggare än bönder och diverse dokusåpadeltagare!)

I och med att jag går fred och utveckling kommer vi hamna i en ny klass till hösten. Vilket är sjúkt tråkigt. Dessa två veckor är alltså de sista två veckorna med denna grymma klass. Men men, inte så att man kommer ses, men ändå!



Rockabillyklassen stödjer Nicole i körslaget!


Helgen, framtiden och det som har varit

Känns som om jag varit sjukt bitter det senaste. Dumma mig. Att gå runt att vara bitter är ju som att bita sig själv i rumpan. Det är bara jag som mår dåligt av det och det blir en ond cirkel.

Helgen har varit kanon. Spritfest hos Jakob och co i fredags. Hade verkligen jättekul och jag och empa var duktiga och gick inte ut. Dock hjälpte vi två utbytesstudenter att bära en tredje som var helt avdäckad på vägen hem. Vi fick dagens motion och gjorde en god gärning samtidigt. De pratade för övrigt franska och det enda empa gjorde sa var Franska är så hiiiimla fint! . På svenska. Stackarna, de fattade inte vad vi sa. Det har varit sol också. Vilket innebär att vi kunnat ta med oss ekonomiböckerna ut. Så jäkla gött.

På onsdag är det Sex and the city 2, på fredag ska vi till Ronneby för att dega och plugga hela helgen. Sedan är det dags att börja flyttpacka och den 6 juni kommer mami och papi och hämtar mig. Det blir Göteborg för hela slanten. I två dagar. Sedan ska jag, Jullan och Stina bege oss mot varmare breddgrader. Nämligen Italien och Pisa. Jag lääängtar. Efter värmen, ledigheten och nya upplevelser. 

Här kommer ett gäng som lyste upp en regnig dag.


 


Dagens fundering

Varför kommer inte livet med en instruktionsbok?


Lämna honom?

Pratade precis med mina kära bundsförvanter Linda och Sarah i telefon. De är hos Sarah i huvfudstaden, precis tagit sig sitt första dopp och ligger nu och torkar i solen. Här i Växjö lyser solen med sin frånvaro, men vad gör väl det när man har en så bra bok som Boken om nyckeltal att fördriva tiden med?

Varför hittar man på allt möjligt att göra förutom att plugga, som att till exempel titta på bilder tillhörande Sex and the city 2, när man vet att man måste plugga?

Om en och en halv vecka ska jag o några fler tjejer gå på förhandsvisningen :D. Och vad jag längtar. På trailern springer hon ju in i Aidan, vem väljer hon? Jag tror hon kommer sluta med Big, detta till trots att Aidan är drömmannen.


(Bild sexandthecitymovie.org)


Flyg fula fluga, flyg!

Jag vill resa. NU!




Har fördrivit den senaste timmen med att läsa igenom inläggen jag och mina resekompanjoner skrivit när vi vart ute i världen. Känslan, resekänslan ligger naggande i bakhuvudet ocg gnager, och jag ställer mig frågan om jag borde ta ett år off från Växjö. Världen är så stor, och Växjö är för litet. Det finns så mycket jag vill se. Jag vill åka motorcykel genom Afrika, backpacka genom Centralamerika, roadtripa genom USA (trodde ni inte va!?) bestiga glaciärer på Nya Zeeland,gå på muren i Kina och upptäcka Indien. Och vad gör jag om dagarna. Rör mig inom en radie av en kilometer.



Jag är inte missnöjd med min situation, inte alls. Men känslan att vara fri att åka var man vill och uppleva äventyr och nya kulturer varje dag gör sig allt mer påmind. Jag har sen ja flyttade till Växjö lyckats ha den placerad i ett litet fack i huvudet, men känslan får inte plats där mer. Nu är den för stor. Hoppas att Italien-Frankrike-Holland tripen ska kunna råda lite bot på det hela.



Avslutar med en strandbild, så kanske Herr Sol fattar vinken?(iofs var han ju inte där då heller, men det är bara en mindre petitess!)


Who let the dogs out?

Nu vet jag, efter nio månader i den här lägenheten vad som väsnas på våningen ovanför. Jag har funderat och funderat, skyllt på möbelflyttning (varje kväll vid 11snåret) , skyllt på två älskande tu, men ljudet har aldrig passat in.

Men nu vet jag.

Grannen ovanför har en hund, och denna hund blir som galen runt elva (på kvällen) och springer runt, runt och runt. 50 cm under ligger jag och förbannar den människa som inte rastar sin hund. Fast grannen ovanför kan ju iofs inte veta att jag har en mongosäng 50 cm från taket och går och lägger mig tidigt varje dag (man behöver ju sin skönhetssömn).


Sommaren närmar sig...

Har i veckan pratat en massa med jullan om våra sommarplaner. Och jag är så taggad. Blir nog Italien, Paris och sist Holland. Spännande mix och en massa äventyr är min önskan för den här sommaren. Tiden går så fort, börjar sista delkursen på måndag sen har vi avverkat första året här i Växjö.

Valborg var för övrigt en mycket lyckad dag och kväll. Började med lite dricka o jordgubbar, spontananmälde oss till Valborgskampen (som vi  vann!) och köpte biljetter till Allkår. Sedan blev det middag o mys hos amanda för att sedan bege oss till Erika och Anders på förfest. Att det regnade hela dagen gjorde verkligen ingenting. Trevligt ändå :)

ekonomikurs som börjar imorn. Vi är körda!

RSS 2.0